Likopenin sadece renk verici madde olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü meyve ve sebzelere renk veren karoten ailesinden olan likopen, aynı zamanda vücudumuz için atioksidan görevide yapıyor. Vücudumuz likopen üretmiyor ve sadece doğal besinlerden likopen ihtiyacını karşılayabiliyor. Likopen kuru kayısı, kuşburnu, karpuz, pembe greyfurt ve tropikal meyvelerde bulunsa da likopen bakımından en zengin besin domates ve domates ürünleri. Amerika'da kanserle ilgili yapılan deney ve araştırmalar sonucunda likopenin özellikle akciğer, prostat ve göğüs kanserine karşı koruyucu etkisinin bulunduğu saptanmış.
29 Mayıs 2013 Çarşamba
LİKOPENİN NEDİR? RENKLENDİRİCİ MADDE NE DEMEK?
Likopenin sadece renk verici madde olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü meyve ve sebzelere renk veren karoten ailesinden olan likopen, aynı zamanda vücudumuz için atioksidan görevide yapıyor. Vücudumuz likopen üretmiyor ve sadece doğal besinlerden likopen ihtiyacını karşılayabiliyor. Likopen kuru kayısı, kuşburnu, karpuz, pembe greyfurt ve tropikal meyvelerde bulunsa da likopen bakımından en zengin besin domates ve domates ürünleri. Amerika'da kanserle ilgili yapılan deney ve araştırmalar sonucunda likopenin özellikle akciğer, prostat ve göğüs kanserine karşı koruyucu etkisinin bulunduğu saptanmış.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder