12 Mart 2015 Perşembe

BABANIN VAZİFELERİ NELERDİR ?



Bir adam oğluyla beraber, Hz. Ömer'in huzuruna gelip "Benim bu oğlum bana karşı geliyor, asi oluyor, eziyet veriyor." diye şikayette bulundu. Hz. Ömer: "Babana karşı gelmek, ona âsi olmak hususunda Allah'tan korkmuyor musun? Babanın oğlu üzerinde hakları şunlardır" diyerek babanın haklarını saydı.
Çocuk: "Ey müminlerin emiri! Evladın baba üzerinde hiç hakkı yok mudur?" diye sordu.
Hz. Ömer: "Evet, evladın da baba üzerinde hakları vardır. Çocuklarının annesi olacak kadın asil birisi olmalı, evladına güzel bir isim vermeli ve ona okuma yazmayı öğretmelidir.
Bunlar üzerine çocuk: "Vallahi, annem asil biri değildi. Dört yüz dirheme satın aldığı Sindi bir cariye idi. Bana güzel bir isim de vermedi Bana Allah-u Teâlâ'nın kitabından bir ayet bile öğretmedi" dedi. Hz. Ömer adama döndü ve "Oğlum bana karşı geliyor, diyorsun. sana âsi olup kötülük yapmadan önce vazifeni yapmayarak sen ona kötülük yapmışsın" dedi.





FATIH SULTAN MEHMET'IN BIR KERAMET Fatih Camii Şerifi'nin içinden cemaat hiç eksik olmazdı. Daima namaz kılanlar, Kur'ân-ı Kerim'i ezberleyenler ve okuyanlar, salât ve selâm edenler bulunurdu 1179/1766 senesi Kurban bayramının üçüncü perşembe günü, güneş doğuşundan bir saat sonra vaki olan bü yük zelzelede Fatih i-i Serifi'nin büyük ana kubbesi tamamen yikildi. Bu kubbe yıkıldığı vakit cami-i şerifte hiç kimse bulunmamıştır. O zelzeleden az evvel bir kimse geldi ve: Ne duruyorsunuz? Fatih Sultan Mehmed kabirden kalkmış" dedi. Herkes camiden disariya çıktılar. Caminin kubbesi de o vakit iner. işte bu Fatih'in kerâmetidir Zelzeleden sonra Sultan üçüncü Mustafa hazretleri Fatih Camii Şerifini minareleriyle beraber yeniden inşa ettirmişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...