19 Aralık 2014 Cuma

E VİTAMİNİ NELERDE BULUNUR? FAYDALARI NELERDİR?



      E vitamini hücrelerin daha uzun süre yaşamasına ve yenilenmesine olanak sağlar. Çimlendirilmiş bugday, tohumlu gıdalar, su teresi , arı sütü, ceviz, marul, soya fasulyesinin yağı , kereviz,mısır yagı , ıspanak, lahana, maydanoz , mısır ve yulafta bulunur. Kadınların her gün 12 ünite ve erkeklerin ise 15 ünite almaları gerelidir. Kalp ve damar hastalıkları, kanser ve katarakta karsı koruyucu olduğu bilindiği için, diğer ilaçlarla beraber kullanıldığında Parkinson hastalığında olumlu belirtiler gösterdiği, kalp krizlerinde hasarın azaltılmasında yararlı olduğu ve yaşlılarda bağışıklığı arttırdığı ileri sürülmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...