17 Şubat 2013 Pazar

ŞEMSİYE İLE NELER YAPILABİLİR Kİ?









     Rus gizli servisleri ve başta Doğu Alman gizli servisi STASİ olmak üzere onların güdümünde hareket eden servisler, muhalifleri ortadan kaldırmak için birbirinden ilginç işlere imza atmışlardı. 

     KGB’nin Operasyon Teknik Destek Birimi ‘ne bağlı, ‘Çember’ (kamara olarak da bilinir) adı verilen 12 numaralı gizli laboratuvarı, bu pis işlerde kullanılan silahları üretiyordu. Siyanürlü ampule sıkıştırılmış jet gazı ile ateş eden ve kurbanda kalp krizi etkisi uyandıran spreyler, cilde temas eder etmez felç etkisi yaratan zehirli jeller, kobra zehrinden onlarca kat daha zehirli olan ve panzehiri bulunmayan ricin emdirilmiş mini mermiler atan şemsiyeler bunların en meşhurlarıydı. Özellikle aralarında ünlü Bulgar muhalif yazar Georgi Markov’un daha bulunduğu onlarca Kremlin muhalifi, Batılı servislerin “Bulgar şemsiyesi” adını verdikleri bu silahlarla öldürüldü. Nobel Ödüllü Rus yazar Aleksandr Soljenitsin 1971’de kendisini hedef alan şemsiye sonucu zehirlenmiş ve güçlükle kurtulmuştu. 

     Son olarak 2006’da dönemin Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in koyu bir muhalifi olan eski KGB ajanı Aleksander Litvinenko’nun radyoaktif polonyum zehirlenmesi sonucu Londra’da ölmesi, Bulgar Şemsiyesi’ni bir kez daha gündeme getirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...