Yıllar önce dondurma yiyebilmek için yalnızca yaz aylarında kepenklerini açan mahalle dondurmacılarını beklemek zorundaydık. Günümüzdeyse marketlerde değişik tatları ve şık ambalajlarıyla yer alan rengarenk dondurmalar, dört mevsim bu lezzeti tatma olanağı veriyor. Doktorlar, dondurmanın sanılanın aksine üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olmadığını belirtiyorlar. Sağlık kurallarına uygun olarak hazırlandığı ve saklandığı sürece çocukların tüketmesinde herhangi bir sakınca olmadığını vurguluyorlar. Dondurmayla ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli nokta eridikten sonra bir daha kesinlikle dondurulmaması. Buna dikkat edilmezse ciddi besin zehirlenmelerine yol açabiliyor.
7 Mart 2016 Pazartesi
DONDURMA NEDİR ? NE ZAMAN ÇIKTI ?
Yıllar önce dondurma yiyebilmek için yalnızca yaz aylarında kepenklerini açan mahalle dondurmacılarını beklemek zorundaydık. Günümüzdeyse marketlerde değişik tatları ve şık ambalajlarıyla yer alan rengarenk dondurmalar, dört mevsim bu lezzeti tatma olanağı veriyor. Doktorlar, dondurmanın sanılanın aksine üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olmadığını belirtiyorlar. Sağlık kurallarına uygun olarak hazırlandığı ve saklandığı sürece çocukların tüketmesinde herhangi bir sakınca olmadığını vurguluyorlar. Dondurmayla ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli nokta eridikten sonra bir daha kesinlikle dondurulmaması. Buna dikkat edilmezse ciddi besin zehirlenmelerine yol açabiliyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder