12 Aralık 2014 Cuma

MAKARNA NEDEN BU KADAR ÇOK TÜKETİLİR?





Makarna, yüzde yüz durum buğdayinin öğütülmesiyle elde edilen irmik ve su karışımıyla üretilen bir gıda türüdür. Elde edilen hamur kaliptan geçirilerek biçimlendirilir sonrasında da sıcaklıkta kurutulup sert bir yüzey alması sağlanır. Makarna pişirmek basit gibi görünse de dikkat isteyen bir iştir. Tencere büyüklüğü, makarna, tuz ve su oranlari önemlidir. Kalitelibir makarna, paketinde önerilen irmikten oranlar ve haşlama süresinde pişirilirse çok besin depolar, doyurucu ve çokta lezzetli soslarla servis edilebilen bir yemek elde edilir. Diğer unlu mamüllerin yerine makarnanın içerdiği karbonhidrat daha kolay sindirilir ve bir başka tercih sebebi olan kilo alma sorunu ortadan kalkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...