Kakao, 3-6 metre boyunda, yüksek sıcaklık ve nem isteyen bir ağaçtır. Kendiliğinden yetiştiği ilk yer Güney Amerika'nın ekvator bölgesi, Amazon ve Orenok nehirleri havzasıdır. Yerliler kakao ağacını bu bölgeden Orta Amerika kıyılarına götürmüşlerdir. Avrupalılar kıtaya geldiklerinde yerliler arasında kakao içmek yaygındı. İlk kez İspanyollar 18. Yüzyılın sonlarına doğru bu ağacı Filipinler'e götürdüler ve orada yetiştirdiler. Daha sonraları kakao Güney Asya'nın bazı adalarına ve oradanda Afrika'ya geçti. Bugün en çok kakao üretilen kıta Afrika'dır.
22 Ocak 2014 Çarşamba
KAKAO AĞACI NEREDE YETİŞİR? ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Kakao, 3-6 metre boyunda, yüksek sıcaklık ve nem isteyen bir ağaçtır. Kendiliğinden yetiştiği ilk yer Güney Amerika'nın ekvator bölgesi, Amazon ve Orenok nehirleri havzasıdır. Yerliler kakao ağacını bu bölgeden Orta Amerika kıyılarına götürmüşlerdir. Avrupalılar kıtaya geldiklerinde yerliler arasında kakao içmek yaygındı. İlk kez İspanyollar 18. Yüzyılın sonlarına doğru bu ağacı Filipinler'e götürdüler ve orada yetiştirdiler. Daha sonraları kakao Güney Asya'nın bazı adalarına ve oradanda Afrika'ya geçti. Bugün en çok kakao üretilen kıta Afrika'dır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder