28 Nisan 2016 Perşembe

ÇOCUĞUM NEDEN HEMEN UYANIYOR? ÖNLEMEK İÇİN NE YAPMALIYIM?




     Çoğu çocuk bir kez uyudu mu deliksiz uyur ancak sese karşı hemen uyanırlar; bu durumda ebeveynler, tuvalette sifonu çekmekten ya da musluğu açmaktan korkar. Ayak uçlarına basarak yürür.
     Çözüm: uykusu hafif olanlarla ilgili problemler kolaylıkla çözülebilir. Çocuğun yatağının yanına sıradan bir radyo yerleştiriniz. İlk gecede, radyoyu öyle kısık seste açın ki çok az duyulsun. Her gece iki haftadan fazla bir süre sesi yavaş yavaş açın. Fakat her zaman sesi düşük bir düzeyde tutarak. Bundaki amaç, arkada biraz gürültü yapmaktır diğer sesleri bastırmak değil. Bu sürecin sonunda, çoğu çocuk sese karşı adam akıllı duyarsızlaşır. Bundan sonra, çöp yığını araba kornalarını ve çarpışmanın bile ortasında uyuyabilirler.
     Çocuğuma hangi radyo kanalını dinletmek gerekiyor diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Bunu, onun ilgisi belirler. Büyüyen ticari bankerler, rock müziği sevenler, bir rock kanalında mutlu olacaktır. Ve bir din adamı adayı da muhtemelen ilahi dinlemekten mutlu olur. Kesinlikle şaka yapıyorum bu gerçekten sorun değil. Bazı ebeveynler radyo kanalını çok hafif ayarlar, bu da sürekli bir cızırtı ortaya çıkartır.


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...