AKA Vakfı bünyesinde yapılan bir araştırma sonucu yapay tatlandırıcı maddelerden biri olan aspartamın kansere neden olduğu ortaya konuldu. Yaklaşık yirmi yıldır, 6000'den fazla üründe kullanılan bu tatlandırıcının farelerde lösemi riskini artırdığı belirtiliyor. Enerji vermeyen aspartam, çay şekerinden 200 kat daha tatlı bir maddedir. Aspartamda bulunan çeşitli asitler, midedeki enzimler tarafından ayrıştırılarak, metabolizma tarafından kanserojen maddeye dönüştürülüyor. Ayrıca da aspartamın içinde bulunan en zararlı madde olan metil ester vücut tarafından metanole dönüştürülüyor ve bu da aynı zamanda sinir hücrelerinin zarar görmesine veya ölmesine yol açıyor.
1 Nisan 2016 Cuma
ASPARTAM NEDİR ZARARLARI NELERDİR?
AKA Vakfı bünyesinde yapılan bir araştırma sonucu yapay tatlandırıcı maddelerden biri olan aspartamın kansere neden olduğu ortaya konuldu. Yaklaşık yirmi yıldır, 6000'den fazla üründe kullanılan bu tatlandırıcının farelerde lösemi riskini artırdığı belirtiliyor. Enerji vermeyen aspartam, çay şekerinden 200 kat daha tatlı bir maddedir. Aspartamda bulunan çeşitli asitler, midedeki enzimler tarafından ayrıştırılarak, metabolizma tarafından kanserojen maddeye dönüştürülüyor. Ayrıca da aspartamın içinde bulunan en zararlı madde olan metil ester vücut tarafından metanole dönüştürülüyor ve bu da aynı zamanda sinir hücrelerinin zarar görmesine veya ölmesine yol açıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder