15 Aralık 2015 Salı

BEAGLEBONE BLACK FORMAT ATMA NASIL YAPILIR?


Beaglebone black uzerinde bulunan flash a nasıl yeni bir surum yukleneceginden bahsedecegim

İlk olarak yapmamız gereken beaglebone sitesinden son guncel imaj dosyamızı indirmek :

http://beagleboard.org/latest-images

Şimdi sıra kullandıgınız işletim sistemine göre farklılık gösterebilecek aşamamıza geldi indirdiğimiz imaj dosyasını en az 4 gb kapasiteye sahip bir micro sd karta yazmamız gerekiyor. İsterseniz format atma işlemimize adım adım başlayalım.Ben Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayar üzerinden yazıma devam edeceğim.

1.Yukarıda belirtmiş oldugum siteden beaglebone için son surum angstrom yazılımını indirdik

2.Bir sıkıstırma programına ihtiyacımız var.Bunun için 7zip gibi bir program işinizi görür.Lakin indirdigimiz sıkıstırılmıs dosyanın içerisindeki imaj dosyasını cekmede kullanacagız

3.Sıkıstırılmıs dosyamızı acarak icerisinde imaj dosyamızı alalım



4.Bu imaj dosyasını micro sd karta yazma işlemi için ben win32 disk imager kullanacagım http://sourceforge.net/projects/win32diskimager/files/latest/download adresinden indirebilirsiniz.

5.Sd kartımızı bilgisayarımıza yerlestirdik ve win32 disk imager yardımı ile imaj dosyamızı sd kart içerisine yazdık.

6.Hazırladıgımız micro sd kartımızı gucu acık olmayana beaglebone black sd kart yuvasına yerlestirdik.

7.beagle bone black urununu enerjilendirmeden once ethernet portunun yanında bulunan boot butonuna basılı tutuyoruz ve beagle bone u enerjilendiriyoruz.Ne zaman ki beagle bone black onunde bulunan usr ledlerinin 4 u de yandı o zaman boot butonundan parmagımızı cekiyoruz.

8. 4 ledin yandıgını gorene kadar luften 7. adımı tekrarlayın

9.Hersey yolunda giderse yaklasık 25-30 dk sonra flash boot tamamlanacaktır.Tamamladıgında ise usr ledlerinin 4u de aynı anda yanık kalacaktır. Sd kartımızı artık cıkarabiliriz.

10.boot işlemi tamamladıktan sonra beaglebone u tekrar baslatarak artık son surum angstrom yazılımı ile kullanmaya baslayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...