30 Kasım 2014 Pazar

ÇAĞATAY ULUSOY'UN ÖZEL HAYATI NASILDIR? (röportaj)


                              Çağatay Ulusoy



Ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy merak edilenleri yanıtladı;


Nasıl bir çocukluk geçirdiniz, nasıl bir ailede büyüdünüz?

Babam Bulgaristan göçmeni, annem Boşnak. Birbirlerine bağlı, akrabalık ilişkileri sağlam olan büyük bir aile. Beni vicdanlı bir evlat olarak yetiştirmeye gayret ettiler. Ailede pek çok yaşıtım bulunması küçükken hiperaktif olmamın en büyük etkenlerinden. Neyse ki enerjimi bir süre sonra spora verdim, uzun yıllar basketbol oynadım. Yoksa enerjimi başka türlü atamıyor, yaramazlık yaparken kendimi yaralıyordum. Bir çok çocuk gibi benim de hatırladığımda yüzümdeki gülümsemeye engel olamadığım ya da tam tersi, hafiften utandıran anılarım var. Çocukluğumu dolu dolu yaşadığım için, sokakta büyüdüğüm için çok mutluyum.

Dış görünüş ve karakter olarak kime benziyorsunuz?

Geçtiğimiz günlerde bir haber vardı “Hık demiş babasının burnundan düşmüş” diye. Bence de aynen öyle. Karakter olarak ise daha çok anneme benziyorum.


"KENAN İMİRZALIOĞLU'NU BEĞENİYORUM"


Küçükken en beğendiğiniz oyuncu kimdi?
Çok iyi hatırlıyorum, 10-11 yaşlarındayken Deli Yürek vardı. İzlediğim delikanlı olarak gaza geldiğim ilk dizilerdendi. Kenan İmirzalıoğlu’nu çok severdim. Hala çok beğendiğim, saygı duyduğum değerli insanlardandır.

Belli ki gaza gelmekten daha fazlası olmuş. Oyunculuk dersleri almaya başlamışsınız.

Oyunculuk fikri hızlı gelişen bir sürecin sonunda oldu. Best Model yarışması ardından teklif geldi. Türkiye’deki TV sektörü dizi ağırlıklı projeler üzerine. Kendinizi birden içinde buluyorsunuz. Kariyer planlamamı hızlı yapmam gerekiyordu, ben de oyunculuğa yöneldim. Kendimi geliştirmek için dersler almaya başladım, çünkü sadece dış görünüş veya fotoğrafınızla başarmak için değil. Her işi zaten en iyi şekilde yapmak isterim, bunun için de emek vermek gerekir.

Sinema filmi hayaliniz var mı?

2015 yaz dönemi için Ay Yapım’la sinema projemiz var. Çalışmalara şimdiden başladık. Yönetmenimiz, Medcezir’de de beraber olduğum Ali Bilgin olacak. Senaristler çok başarılı isimler. Hepimiz heyecanlıyız. Oynayacağım rol için şimdiden derslere başladım. Diziden kalan vakitlerimde bu projeyle ilgili çalışmalar, toplantılar yapıyorum. Başarılı olacağımıza inanıyorum.

Oyunculuk derslerine devam mı?

Bir ay önce sinema projesindeki rolüm için ders almaya başladım. İyi işler emek ister. Kendime ve işime saygım başta olmak üzere, beni izleyen, seven ve destekleyen ve tabii beraber olduğum insanlar için kendimi sürekli geliştirmem gerektiğine inanıyorum.


"SAMİMİYETE ÖNEM VERİRİM"


Eleştiriden korkar mısınız?

Aksine, eleştirinin büyük yararı olduğuna inanıyorum. Beni seven, destekleyen takipçilermi unutmayalım, onların yorumlarını ve eleştirilerini takip ediyorum.

Aldığınız en iyi iltifat nedir?

Bu konuda biraz utangacım aslında. Bunları konuşmayı sevmiyorum. Yoksa beğenilmek tabii ki güzel. Sonuçta insanların beğenmesini umduğumuz bir işi yapıyoruz.

Bir kadında size en çok çekici gelen özellikler neler? Hiç hoşlanmadığınız şeyler var mı?
Tuzak sorulara geldik sanırım (gülüyor). Öncelikle, herhangi bir kadından bahsederken ‘hoşlanmıyorum’ kelimesini kullanmayı sevmem... Ben sadece kadın-erkek ilişkisinde değil, tüm arkadaşlık ilişkilerimde samimiyete önem veririm. Bana samimi ve içten yaklaşan birisiyle arkadaşlık edebilirim.

Sevdiğiniz insanı kıskanır mısınız?

Bu sorunun cevabı içinde gizli. Sevdiklerini kıskanmamak ne demek bilmiyorum! Tabii ki sevdiğim insanları kıskandığım zamanlar oluyor...

Aşk size bugüne kadar kendiniz hakkında ne öğretti?

Sanırım bu soruyu cevaplamanın henüz zamanı gelmedi.

İleride şöyle bir ailem olsun gibi bir tarif, kafanızda bir resim var mı?

Bunun bir tarifi olduğunu sanmıyorum. Bence bunları düşünmek için henüz çok erken. İşime ve kariyerime odaklanmış durumdayım. Ama yetiştiğim aile profili benim için çok güzel bir örnek.

Türkiye'nin değerli oyuncularından biri olduğu kesin ama çer çöp projelerde harcananlardan olduğuda bir gerçek. Türkiye'de projeler üretiliyor ama ilerletilemeyince böyle yıldızlar sönük kalıyor. Yaptığımız işe inanmıyoruz galiba..

HADİ İNŞALLAH FİLMİNİN GALASINDA NELER OLDU?



                           Hadi İnşallah'ın galasında izdiham



       Geçen gün Murat Boz ve Büşra Pekin'in başrollerini paylaştığı, yönetmenliğini Ali Taner Baltacı'nın yaptığı "Hadi İnşallah" filminin İzmir galası Agora Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Galaya özel hazırlanan alanda aşırı yoğunluk yaşanınca, Murat Boz, Büşra Pekin ve yönetmen Ali Taner Baltacı ile oyuncular Müjde Uzman, Aydan Taş ve İdil Dizdar, Agora AVM'nin yönetim katına götürüldü. Yoğun kalabalığın arasında güçlükle yürüyen Murat Boz,, hayranlarının çığlıkları ve gözyaşları arasında apar topar alandan dışarı çıkarıldı.Büşra Pekin, "Murat Boz'un neden bu kadar çok sevildiğini biz sette çok iyi anladık. Çok yakışıklı olmasının yanında güzel bir kalbi var ve oldukça yetenekli" yorumunda bulundu. Bu olanlar gösteriyor ki filmden kimsenin haberi yok olmasınada gerek yok millet Murat diye gelmiş murat diye izler. Burası Türkiye.

GECE TIRNAK KESMEK GÜNAH MI?

                          


    Hurafeden ibaret bir durumdur. Işık yetersizliğinden ortaya çıkrığına inanılır.  Aslında bunun kökeni ışık yetersiliğinden ziyade eski anadolu geleneklerinde yatar. Bilindiği gibi türkler anadolu ya gelmeden önce de anadolu da büyük medeniyetler ve onların gelişmiş kültürleri vardı. Bu inanışın kökeninin, anadolu da çok tanrılı dinler zamanında büyü yapmayla alakası olduğu iddia edilir.eskiden insanlar üzerinde büyü yapılırken o kişinin vücudundan ayrılmış bir parçası istenirmiş. Özellikle de kara büyü yapılacağı zaman, Kişiye ait saç veya tırnak parçası çok değerli imiş. İnsanlar da kendilerine karşı kara büyü yapılmasında kullanılmasından korktuklarından tırnaklarını gündüz kesip bir beze sarıp toprağa gömerlermiş ki kimse bulmasın. Gece malum; ışıklandırma da şimdiki gibi değil. kesilen parçalarını kaybetme ihtimali daha yüksek . saçların da aynı nedenle gece taranması pek makbul değilmiş.
    Bazı büyüklerimiz de gece tırnak kesmek günahtır demektedir. ama bunun bilinç altında islamiyetten çok; çok tanrılı dinlerdeki büyü korkusu yatmaktadır. Türkler anadolu ya yerleşince yerel halkın kültürü ile de kaynaşmasından dolayı bazı yerel kültür öğeleri din adı altında kültürümüze yerleşmiştir. Buna, köylerde kapı eşiğinde oturmanın günah veya evin bereketini kaçıracağı inancı da örnek olarak verilebilir.



DELİL OLARAK:

  ''   Tırnak kesmek sadece, hac veya umre ihramı süresince yasaktır. Bunun dışında her zaman kesilebilir. Halk arasında bazı gün ve zamanlarda, meselâ"geceleyin tırnak kesilmez" şeklinde yanlış bir inanç vardır. Elektriğin olmadığı zamanlarda, kesilen tırnağın nereye sıçradığının görülemediği düşüncesinden kaynaklanan bu kanaat, böyle durumlar için geçerli olabilir. Fakat bugün, elektriğin aydınlattığı ortamlarda gece tırnak kesmenin hiç bir sakıncası yoktur.

    Kesilen tırnaklar gelişi güzel bir şekilde bırakılmamalı, uygun bir şekilde ortadan kaldırılmalı, yok edilmelidir. Bu nedenle tırnak gece veya gündüz her zaman kesilebilir. Haftanın her günü kesilebilir. Cuma günü kesmek daha iyi olur.

   Tırnağı uzun olanın rızkı meşakkat ile, sıkıntı ile hasıl olur. Cuma namazı için gusletmek, güzel koku sürünmek, yeni, temiz giyinmek, saç, tırnak kesmek sünnettir. Tırnakları cuma namazından önce veya sonra kesmek sünnettir. Namazdan sonra kesmek efdaldır. (Dürr-ül-muhtar)

    Hadis-i şerifte, "Cuma günü tırnak kesmek şifaya sebeptir." buyuruldu. (E.Şeyh)

    Başka bir hadis-i şerifte, Peygamber Efendimizin (asm) cuma günü namaza gitmeden önce, tırnaklarını keserdi. Perşembe günü de tırnak kesmek caizdir.

    Kesilen tırnakları gömmek iyi olur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:


"Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!." [Deylemi]
Selam ve dua ile...''

((Sorularla İslamiyet)) ALINTI

YOLCULUK YAPARKEN HANGİ TARAFA OTURMALIYIM?





Toplu taşıma raçlarında yolculuk yaparken , otobüs, minibüs, uçak, vapur hiç farketmez bir tercih yapmak zorunda kalıyoruz. Cam kenarı mı? Yoksa koridor tarafı mı? Tabi bazende seçim şansımız olmaz :) Ama siz olabildiğince cam kenarına oturmaya gayret edin.

Çünki, Amerikalı araştırmacılar koridor tarafındaki oturanlara bulaşacak hastalıklar konusunda uyardı. Tuscon'daki Arizona Üniversitesi'nden mikrobiyoloji uzmanı Charles Gerba koridor tarafında oturan insanlar izin hastalık rizikosu oluşturduğunu ifade etti. Koridor tarafında oturan yolcuların koridordan geçenler tarafından dokunulduğunu ve daha fazla bakteriye maruz kaldığını ifade etti. 

29 Kasım 2014 Cumartesi

TÜRKİYE'DE 3 ÇOCUK ÇAĞRISI ETKİLİ OLDU MU ?



                   

       Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılına ilişkin doğum istatistiklerini açıklandı. Türkiye'de canlı doğan bebek sayısı, 2014 yılında yüzde 3,1 artarak 1 milyon 279 bin 864 oldu. Yeni doğum oranıyla 2014'de artış hızı 2.08 çocuk olarak belirlenirken, Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta vurgulamış olduğu üç çocuk tavsiyesine de daha çok yaklaşılmış oldu. Toplam doğurganlık hızının, 2014 yılında en yüksek gerçekleştiği il ise 4,39 çocuk ile Şanlıurfa olarak gerçekleşti. Artan doğurganlık oranı diğer ülkelere nazaran farkedilmesi ve ilgi odağı olması dikkatleri Türkiye'nin genç nüfusuna topladı.

ADSENSE'DEN TIK BAŞINA NASIL FAZLA KAZANIRIM ?



                                       


     Adsense tamamen reklam verenin sizin tık'ınızdan ne kadar kazanabileceği mantığına göre para verir. Örneğin angelina jolie posteri satan bir reklam verenin reklamına tıklandığında 0,05 usd alınabilirken, kanser hastalığına çözüm öneren bir sitenin reklamının tıkı 40-50 usd bile verebilir. Poster satan site sizin tıkınızdan bir poster satsa 2-3 dolar kazanıyorken, kanser tedavisi satan bir kliniğin sitesi 20-30 bin usd kazanabilir. satılan ne kadar değerliyse reklamda o kadar değerli. Mantık bu.
Dolayısıyla sitenizin konusu bu rakamı belirlemekte çok çok büyük bir etken. Ancak doğal olarak çok kazandıran bir konuyu içeren bir site açarsanız da bu konuda birçok site olacağından dolayı muhtemel çok çetin bir rekabete hazır olmalısınız. Umarım faydası olmuştur.

GOOGLE SİTENİZE NEYE GÖRE REKLAM VERİYOR ?


                                     


      Bu sizin sitenizin hangi kategorileri içerdiğine de bakıyor. Sizin sitenizin içeriği bilim ile ilgili ise o tür reklamlar geliyor. Bu tür içeriklere reklam verenler tık başına 0.01 verdiği için sizin sitenizde de bundan dolayı gelir elde edemiyorsunuz. Google sitesinin hiti çok olan sitelere ilgi çekici olarak baktığı için yüksek gelirli reklamları onlara yönlendiriyor. Mesela ingilizce sağlık siteri tık başına 11$ lar dan bahsediyor. Sitenizi yeni açılmışsa bundan dolayı Google sizi daha tanımıyor olabilir. Yani Google sistemine tanıdık gelene kadar az bir ücret alıcaksınız . Bu arada bir ayrıntı daha Google sitenizin içeriğine yönelik reklamlar bulamaz veya içeriğinizin ne olduğunu anlayamaz ise sitenizin tasarımına göre reklam gönderiyor. Bunu nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama sanırım resimlerin isimleri ile ilgili olabilir. Çünkü teknoloji ile ilgili bir site açmıştım ve görsellik açısından güzel bir çiçek koymuştum. Tabi ozamanlar Google ile ilgili bilgim yoktu sadece reklamlarını almıştım. Reklamlara baktığımda hep çiçek reklamlarıydı. Bu yüzden yayınlarda paylaştığınız resimlere bile dikkat etmelisiniz. Yorumlarda sorusu olana yardım etmeye çalışacağım.

28 Kasım 2014 Cuma

HAMZA HAMZAOĞLU KİMDİR?





     1991 - 1995 yılları arasında galatasaray'da oynamış ortasaha oyuncusu. ailesi (ve kendisi de) yunanistan göçmeni. galatasaray'a izmirspor'dan gelmişti. orta beşlinin (ya da dörtlünün) solunda oynar, çalışkan bir futbolcudur. (bana göre) en önemli özellikleri iki ayağını da eşit düzeyde kullanabilmesi ve son derece efendi bir sporcu olmasıdır. ergün penbe ile beraber son 10 yılın en centilmen futbolcusu ödülünü paylaşabilir.
galatasaray'dan "tarikatçı" olduğu için gönderildiği şeklinde söylentiler vardı. ("bizim millet futbolu değil geyiğini sever" ateş olmayan yerden duman çıkmaza karşı) istanbulspor'dan sonra siirt jetpa, yimpaş yozgatspor ve kombassan konyaspor'da oynaması ilginç.

LUCAS DUPLAN 22 YAŞINDA NASIL MİLYONER OLDU?

I


22 yaşında. Clinkle'ın kurucusu. Standord Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği bölümünden geçen yıl mezun oldu. Mobil ödeme sistemlerde kullanılan bir servis sağlayıcı olan Clinkle'ı kurarak milyonlar kazandı.

PRANDELLİNİN YENİ TAKIMI HANGİSİ?


İşte Prandelli'nin yeni takımı

Galatasarayla Prandelli'nin yollarının ayrılmasıyla deneyimli teknik adamın geleceği İtalyan basınında yazılmaya başlandı. Elin adamı işini biliyo tabi, baktı takımda kayış boşa dönüyor. Hemen bırakıp kaçma derdinde. Borçsuz harçsız yoksa gidermi bu adam.

Galatasaray'dan ayrılan Cesare Prandelli için İtalyan basını deneyimli hocanın yeni adresi hakkında en kuvvetli ihtimalleri sıraladı.

İtalyan Tuttosport gazetesi Galatasaray'dan ayrılan İtalyan teknik adam Prandelli'nin gidebileceği yerleri sıralarken ilk sıraya Serie A'nın son sırasında olan Parma'yı gösterdi. 12 haftası geride kalan ligde 6 puanla son sırada yer alan Parma takımı Prandelli'yi oldukça yakından tanıyor. 2002-2004 yılları arasında Parma'nın teknik direktörlüğünü yapan Prandelli o dönem Avrupa'da fırtına gibi esen Gençlerbirliği'ne iki maçta da yenilerek elenmişti.

27 Kasım 2014 Perşembe

DÜNYADA İLK KURULAN DEVLET HANGİSİDİR?


akad kralı NARAM-SİN
                                                     
      Akadlar, MÖ 4000'de Arap Yarımadası'ndan Mezopotamya'ya ilk gelen ve yerleşen Sâmi asıllı bir kavimdir. Akad kralı Sargon, Sümerleri yenmiş ve bu devleti kurmuştur.

     Devletin başkenti Akad'dı. Sümerlilerin kuzeyinde, Fırat Nehri boylarında tarihte ilk bilinen imparatorluğu ve ilk düzenli ordu sistemini kurdular. Sümer kültüründen etkilendiler ve bu kültürü Ön Asya'ya yaydılar. Sargon'un ölümünden sonra devlet zayıfladı ve Sümerliler tarafından ortadan kaldırıldı (MÖ 2100).

     Sâmi kökenli bir halk olan Akadlar (veya Akkadlar), MÖ 3. binyılın ortalarında yaklaşık iki yüzyıl boyunca Mezopotamya'da hüküm sürmüşlerdir. Bütün Mezopotamya'yı egemenlikleri altına alan ilk topluluk oldukları gibi idarecileri önceki Şehir Kralı hayalinin yerine Evren'in Kralı sembolünü ortaya çıkarmışlardır. Bu kavramı belki de ilk kullanan topluluk olarak Akadlar, kültürel anlamda Sümerlerin mirasçılarıdırlar ve Sümer kültürünü büyük oranda kabul etmişlerdir.

     Akad sülalesinin kurucusu Büyük Sargon (MÖ 2371-MÖ 2316) ve torunu Naram-Sin, Akad İmparatorluğu'nun en önemli liderleri olmuşlardır. Akadların zayıflama döneminde Sümer kentleri tekrar egemenliklerini elde etmiş ve 3. Ur Sülalesi'nin Mezopotamya'daki yükselişiyle birlikte Akadların dönemi son bulmuştur.

EN ÇOK SATAN LAPTOP MARKALARI HANGİLERİ ?

               

                        



  • HP
  • LENOVO
  • DELL
  • ACER
  • ASUS
  • DİĞERLERİ



Teknolojinin her cephesinde olduğu gibi, PC cephesinde de sıkı rekabetler yaşanıyor. Kısa aralıklarla duyurulan yeni bilgisayarlar, yapılan kampanyalar ve indirimler, dünya üzerindeki yüz milyonlarca kullanıcıyı cezbediyor. En iyi özellikleri ve sunumu sağlayan firmalar ise, bu işte en çok kar edenler oluyor.

IDC'nin pazar araştırması sonucu hazırladığı raporundaki bilgilere göre, 2012'nin üçüncü çeyreği itibarıyla PC pazarında lider firma, HP oldu. Amerika menşeili firma, üçüncü çeyrek itibarıyla yaklaşık olarak 13 milyon 946 bin bilgisayarı piyasaya sundu. İkinci sırada ise, son yıllarda ülkemizde de iyice bilinir bir marka halini alan Lenovo yer aldı. Lenovo'nun PC gönderim rakamı, yaklaşık olarak 13 milyon 824 bin adet olarak gerçekleşti. Baktığımızda, iki firma arasında sıkı bir rekabet ve rakamsal olarak az bir farkın olduğunu görüyoruz. Zira üç numarada yer alan Dell ve sonraki sıralardaki markalarla, ilk iki sırada yer alan markalar arasında milyonlarca adetlik farklar söz konusu.

Bu arada, geçtiğimiz yıl aynı çeyrekle şimdiyi mukayese ettiğimizde, rapora göre % 8.6'lık bir satış düşüşünün yaşandığına tanıklık ediyoruz. Önümüzdeki dönem ise, muhtemelen PC satışlarında en heyecanlı dönemlerden biri olacak. Zira ekim ayının sonlarına doğru satışa sunulacak olan yeni Microsoft işletim sistemi Windows 8, milyonlarca kullanıcı tarafından merakla bekleniyor.



DÜNYANIN İLK FUTBOL KULÜBÜ HANGİSİDİR?




                                      


24 Ekim 1857’de kulübün ilk sekreteri ve takım kaptanı olan William Prest ve Nathaniel Creswick tarafından kurulan Sheffield F.C. aynı zamanda dünyanın en eski kulübü olma özelliğini taşıyor. Sheffield F.C. kurulmadan önce İngiltere’de kolejlerin ve üniversitelerin kendi bünyesinde okul takımları bulunuyordu. Ayrıca bu takımların her biri, kendi okullarına veya bölgelerine özgü kurallarla futbol oynanıyordu. Sheffield kenti de kurallar birliğinin bulunmadığı dönemin bir kısmını Cambridge kurallarını benimseyerek geçirmiş; ancak daha sonra Sheffield F.C. günümüze kadar ulaşan bazı kuralların temelini attı. 

İLK TAKIM KİMLERLE MAÇ YAPTI?
Sheffield F.C. kulübünün üyeleri herhangi bir rakip olmadığı için ilk zamanlar kendi aralarında maç yapmışlardır. Ta ki 1860 yılında dünyanın ikinci futbol kulübü “Hallam F.C.” kurulana kadar. Yine Sheffield kentinde kurulan Hallam F.C.’nin kurucusu ve ilk kaptanı John Charles Shaw’dır. 

BERABERA KALINCA NE OLURDU?
Rouge, dönemin futbol müsabakalarında beraberlik halinde kazananı belirlemek için kullanılan bir kuraldı. Normal kalenin her iki yanından dörder yard genişliğindeki bir alana isabet eden her şut bir rouge olarak hesaplanır ve bahsi geçen bölgeye daha fazla şut isabet ettiren takım maçı kazanırdı.

İLK FUTBOL TAKIMI MAÇLARI NEREDE YAPIYORLARDI?
Hallam F.C., kurulduğu günden bu yana maçlarını 1804 yılında inşa edilen ve dünyanın en eski stadı olan “Sandygate”de oynanıyor.

İLK FUTBOL KURALLARINI KİM NASIL BULDU?
Kulübün kurucuları Prest ve Creswick’in, kentin kendi kurallarını belirlemek için kafa yormaya başlarlar. Ofsaytın olmayışı ya da hücum eden oyuncunun itilmesinin serbestliği gibi denemelerde bulunmasıyla Rugby sporunun temellerini atan Sheffield F.C.; zamanla ilk üst direk kullanımına, ilk kornere, ilk serbest vuruşa ve hatta projektör ışıklandırmasıyla oynanan ilk gece maçına imza atar.

İLK FUTBOL TURNUVASININ ADI NEDİR?
1867 yılında ise, yerel bir tiyatro sahibi olan Thomas Youdan tarafından tarihin ilk futbol turnuvası olan “Youdan Cup” düzenlenmiştir. Sheffield kentinde düzenlenen turnuvayı, finalde Norfolk’u normal süresi 0-0 biten maçta 2 rouge farkla yenen Hallam F.C. kazanmış ve tarihin ilk kupasının sahibi oldu.

DÜNYANIN EN YAŞLI TAKIMI HANGİSİDİR?
1957 yılında, kuruluşunun 100. yılı şerefine Hillsborough’da İngiltere Milli Takımı ile özel bir maç yapan Sheffield F.C. kulübü, 2004 yılında da FIFA’nın verdiği en büyük onur ödülü olan “Order of Merit” ile ödüllendirildi.

UZAYLI DİYE BİR BİRŞEY VAR MI?



                           



       Uzaylıların varlıgı kanıtlandı, uzaylı varmı diyenlere yeterli bir cevap olur sanırım, uzaylılarla yaşamaya alışmamız lazım …
“Evrende yalnız mıyız?” ya da “Aramızda uzaylılar var mı?” gibi insanoğlunun kafasını kurcalayan sorulara cevap, ABD’den geldi. UFO araştırmacısı Jeff Peckmann, düzenlediği basın toplantısında bir uzaylının yer aldığı videoyu gazetecilere gösterdi. Dünya Dışı Varlıklarla İlişkiler Komisyonu Başkanı Peckmann’ın gösterdiği ve 17 Temmuz 2003 tarihinde Nebraska’da Stan Romanek adlı bir adamın kızıl ötesi kamerayla çektiği görüntülerde, 1 metre 20 santimetre boyunda dünya dışı bir varlık somut olarak görülüyor.

     Resimde, bir topluluğa orman tarafından bakıyor. Resmi inceleyen Colorado Film Okulu uzmanları ise görüntülerin kesinlikle gerçek olduğunu, herhangi bir montaj hilesine rastlanmadığını açıkladı. Önümüzdeki günlerde uzaylılarla ilgili başka kanıtlar da yayınlayacağını belirten Peckmann, artık uzaylılarla yaşamaya alışmamız gerektiğini dile getirdi. (takvim)

26 Kasım 2014 Çarşamba

IPHONE POWER TUŞUM NEDEN ÇALIŞMIYOR ?





    Iphone 5 iniz varsa muhtemelen hatalı sürüme sahipsiniz. Eğer tuşunuz sol köşeden zorlayınca basılıyorsa hiç uğraşmayın Apple cihazınızı alıp 2 gün içinde sıfır cihaz gönderiyor. Yapmanız gereken 2 asama var; birincisi, apple check up dan seri numaranızla sorgulama yapmak. Eğer burda hatalı sürüm cevabı aldıysanız ikinci aşamada; teknik servise götürmek. Bakkalköy deki pupa serbisini tavsiye ederim. Ben çok memnun kaldım. 

KIVANÇ TATLITUĞ MU KEREM BÜRSİN Mİ?





       Kıvanç Tatlıtuğ ve Kerem Bürsin… İnternet forumlarında hangisinin seksi olduğu tartışılıyor. Sarışın sevenler Tatlıtuğ, yeni kan arayanlar Bürsin isminde ısrar ediyor. Tatlıtuğ'nun kardeş hikayesini anlatan dizisi 'Kuzey Güney' in ardından Bürsin'in yeni dizisi 'Şeref Meselesi' ona yakın tatta bir hikaye ekseninde dönüyor. Hal böyleyken iki oyuncunun dünyasına daldık.

GALATASARAY DEVLER LİGİNDE KAÇ GOL YEDİ ?



      Anderlecht'e yenilerek Devler Ligi'nde veda eden Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde kendi rekorunu kırdı.
      Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. maçında Belçika'da Anderlecht'e 2-0 yenilerek Avrupa'ya veda eden Galatasaray, kendi rekorunu kırdı. Sarı Kırmızılılar, Devler Ligi'nde geçen sezon bulunduğu B grubunu 2. sırada tamamlayarak tur atlamıştı. Ancak Real Madrid, Juventus ve Kopenhag'ın bulunduğu grupta kalesinde 15 gol görmüştü.
     Bu 14 gol Cim Bom'un Şampiyonlar Ligi gruplarda yediği en çok gol olarak tarihe geçmişti. Ancak Aslan, bu sezon kötü başladığı Şampiyonlar Ligi'nde yer aldığı D Grubu'nda 15 gol yiyerek kendi rekorunu egale etti.

DEMET AKALIN DOĞUM SÜRECİNDE NE SIKINTILAR YAŞADI?



Ünlü şarkıcı Demet Akalın'ı son günlerde görenleriniz varsa şayet aldığı kiloları da farketmişsinizdir. Şimdi giderek büyüyen bir göbeği var ve sizleri bilmiyorum fakat ben ekralarda inanın kendisini ilk kez bu kadar mutlu gördüm. Öyle mutlu ki Allah nazarlardan saklasın diyelim önce. 41 yaşında bir bebek sahibi olmanın verdiği heyecandan da değil sadece yaşadıkları.



                   demet akalın gülben ergene hayatını anlattı



Çünkü bir süredir tüp bebek tedavisi gören Demet Akalın, bu tedaviden bir sonuç alamayınca eşi Okan Kurt'a ''Boşanalım, ben sana çocuk veremiyorum'' bile demiş ama Okan Bey'e koca bir duvar olup, destek olmuş Demet Akalın'a. Hikayenin sonrası için bakın neler söylemiş sevgili Demet Akalın;

''2 kere tüp denedik. Tüp ya kesin olacak ama olmadı. En son gittiğim doktor neden bu kadar ısrarcısınız dedi. Kafanızı boşaltın dedi. Çıktım bu doktor hiç bir şey bilmiyor dedim.

Bodrum' a gittik aileyle tatil yaptık. Her gün rakı-balık sonra test yaptım hamileyim. Doktora gittim 5 haftalıksın dedi. Nasıl ya dedim 41 yaşındayım ve şu an 5 aylık hamileyim ve bu benim için bir mucize. Okan'a bana harika bir yaz yaşat, beni Amerika'ya götür, güzel bir tatil yaptır sonra istediğin kadar deneyeceğim dedim. 10 kilo almışım her ay bir kilo alınması lazımmış. Ama hiç umrumda değil. Bastırırız parayı veririz modundayım.

Göbeğimi sevip hiç konuşmadım. Okan sabah akşam konuşuyor gelemem ben öyle şeylere. Öyle bir şey olur mu? Kendi kendine konuşur mu insan yahu? Bebek beni duymuyormuş, sordum doktora...''

Bilmiyorum sizler de benim aldığım o duyguyu aldınız mı sözlerinden? Aklıma Hz. Mevlana'nın bir sözü geldi.

''Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın. Öldüm der durur, yine de yaşarsın.''

Umudumuzu kaybetmeyin. Mücadeleci olun! Demet Akalın ve Okan Kurt çifti en güzel örnek olsun bugün bizlere. Kendilerini gönülden tebrik edelim. Çekirdek aile olsunlar, o güzel kareyi de paylaşalım sizlerle.

SİTEME NASIL GOOGLE ANALYTİCS EKLERİM?








Google Analytics Sayfa İzleme Kodunun Alınması


Google Analytics sayfasından http://google.com/analytics/ google hesabınızla giriş yapın.
Web Sitesi Profili Ekle» linkine tıklatınız. Karşınıza yeni domain eklenmesine izin veren form açılacaktır.
Yeni etki alanı için bir Profil Ekle seçiniz.
Lütfen izlemek istediğiniz sitenin URL’sini verin. alanına blogunuz adresini yazın.
Eğer doğrusu seçili değil ise bulunduğunuz ülkeyi(saat dilimini belirler) seçerek Son butonunu tıklatınız.
Google Analytics; size sayfalarınızın içine gömebileceğiniz javascript kodu üretecektir.(Yeni izleme kodu:ga.js)
Metin alanında bulunan bütün kodu seçerek clipboard'a kopyalayın.
Google Analytics Kod Bloğunu Blog Sayfalarınıza Eklemek
http://www.blogger.com/ adresinden blogununuzun Kontrol Paneline giriş yapın.
Analytics kodunu eklemek istediğiniz blogunuzun Yerleşim linki tıklatınız.
Açılan menüde HTML’yi Düzenle tab linkini tıklatınız.
Bu alandaki kodları görerek korkmanıza gerek yok. Bu alan sayfanızın yerleşim bilgilerini ve stillerini tutar. 
Ctrl-f yapın head yazın. Şu metinleri göreceksiniz:


< head > 
< /head > 

Kodunuzu < / head > tagından öncesine yapıştırın.
Son olarak Şablonu Kaydet butonunu tıklatınız
Bu şekilde blogunuzu Analytics kullanarak izleyebilecek ve istatistiklerini görebileceksiniz. Ama son bir iş olarak herşeyi doğru biçimde emin olmak için aşağıdaki adımlarıda takip edelim. Böylece eğer bir yerde hata yaptıysak bunu bütün adımları tekrarlayarak düzeltme şansımız da olur.

İşlemlerin Doğru Yaptık mı? 

İşte Kontrolü...
Google Analytics kodunu doğru bir biçimde blogunuza eklediğinizden emin olmak için http://google.com/analytics/ sayfasına geri dönün.
Giriş yaptıktan sonra blogunuzun adresinin yanındaki durum kolonunda ya İzleme Yüklendi veya İzleme Yüklenmedi ibarelerini göreceksiniz
İzleme Yüklendi ibaresini görüyorsanız işlemleri doğru yaptınız demektir. 24 saat içinde istatistikleriniz hazırlanmış olacaktır.
Eğer İzleme Yüklenmedi ibaresini görüyorsanız Durumu Kontrol Et linkine tıklatarak google'ın tekrardan sitenizi kontrol etmesini sağlayabilirsiniz
Veri Bekleniyor.Analytics, başarılı bir şekilde yüklendi ve şu anda veriler toplanıyor. ibaresini gördüyseniz işlemleri doğru yaptığınızdan emin olabilirsiniz.
İzleme Yüklenmedi ibaresini görüyorsanız, yukarıdaki anlatıldığı biçimde tekrardan izleme kodunu eklemeye deneyiniz. En sık yaşanan sorunlardan birtanesi kodun kopyalarken değişmesidir.

Eğer yinede olmazsa kodunuzu yerleşim alanındaki html kısımlarına yüklemeyi deneyin.

kolay gelsin

TÜRBANA İZİN VERMEYEN HOCAYA NE OLDU?






     TÜRBANLA derse gelen öğrencisi F.N.G.’nin fotoğrafını çektiği ve derse almayarak eğitim hakkını engellediği iddiasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, yarın cezaevine girecek.

25 Kasım 2014 Salı

ALLAH AMERİKA'NIN BELASINIMI VERİYOR?



Missouri eyaletinde 18 yasında bir genci ödürel polisin "yargılanmasını gerektirecek bir durum yok" açıklaması; bazı sporcu ve işadamlarının dikkatini çekti

Ama ordaki ünlü isimlerin yaşanan gelişmeler ışığındaki mesajları Türkiyedeki Gezi ve Kobani eylemlerinde ünlülerin kışkırtıcı tutumundan çok sağ duyu oldu. Demekki buda sanatçının kalite farkı!

Adamlarda ölen siyahi ise " gereksiz kaybı durdurmalıyız" diyen sporcular var. Medeniyet ve insanlık beşiği mübarek.

Afrika kökenli Amerika'lı komedyen aktör ve film yapımcısı Chris Rock da twitter mesajında " dün gece yağmalama yapan şişe atan veya arabaları yakan her kimse sadece düz cahil" ifadesini gönderdi. Görüyormusunuz kenetlenmeyi ülkesindeki birlik beraberliği korumayı?! Bunlar bizde yaşansaydı ateşe odun atanlara bakın hele!

Bizi kara cahil nitelenendirenler ülkelerinde ırk ayrımı yapıyorlar ama dışarda karışıklık olunca koşa koşa gelip ortalığı karıştırıyorlar. Allah belalarını veriyor desem yeridir. 

Bizim özgürlük savaşçıları nerdesiniz özgürlük sanatçıları hele hele! Gidip kurtarsanaza özgürlüğü belki bu sefer vatan hainliği yerine gerçektende özgürlük için taş atarsınız kepçe önüne yatarsınız!

Amerikada bu ferguson olayları patlak veriyor Amerika yanıyor arkadas bir Cnn muhabiri çıkmış chpnin kimin vekili belli olmayan Binnaza Erdoğan şöyle Erdoğan böyle garibim Binnazda salla baş olmuş. Hey Allahım ya kimin vekili belli değil dedim çünki vekil olsa özgür hür bir düşüncesi olurdu sizde nevar neyok derdi . Ama nerdee. Bunlar yalaka olmuş yalaka!

Son olarak Amerika yı seyiyorum adamlar çok modern!


MURAT BOZ'UN ÖZEL HAYATI NASILDIR? (röportaj)

                                    

Öylesine söylemiyor bu lafı Murat Boz. 7 yıldır bilikte olduğu Eliz Sakuçoğlu’na olan aşkı Megan Fox’a yan gözle bakmayacak kadar büyük; güveni kendi kredi kartının şifresini bilmeyecek kadar sağlam.

Murat Boz artık bir marka mıdır?
- O kadar kolay değil ama ekibimle bunun için doğru atıyoruz. Ben de kendimi Murat Boz adına çalışan bir eleman gibi görüyorum.
Adına çalıştığınız Murat’la sizin farkınız ne?
- Ooo bir görsen! Sahnedeki, televizyondaki ve özel hayattaki Murat Boz arasında büyük farklar var. Televizyonda en doğal halimi görüyorsunuz, mesela. Sahneyse doruk noktam. Ulaşılabilecek en büyük haz.
Seksten bile mi?
- Buna bütün hazlar dahil!
İlk klibinizde kemeri çıkardınız, bir şarkınızda “Yangın var. İçimde imdat!” diye bağırdınız. Bu seksi imajın ne kadarı gerçek?
- İçinde benden bir şeyler olmadığını düşündüğüm hiç bir şarkıyı okumam. Seksi olmak için bir şeyler yapma çabasında değilim. Bana o sıfat verildi.
Bu kadar seksi bir imaja sahip birinin sekse olan bakışı daha da merak ediliyor...
- Yemek içmek kadar doğal bir dürtü. Sekssiz bir hayat olmaz. Yalnız bir röportajda konuşmaktan pek haz almadığım bir mevzu. Müsade et o bana özel kalsın.
Son klibinizde yine bol bol dekolte var...
- Bana yakışanı seviyorum. Tarzım bu.
Sırt dekoltesi de verdiniz, gladyatör eteği de giydiniz. Yok mudur bunun sınırı?
- Daha ne olsun Ötesi mi var?
Hayat artık daha mı zor, daha mı kolay?
- Geride bıraktığım her şey bugün yaşadıklarımın bir aynası. Sektörde tutunmak için çok çalışmak lazım, çelik gibi sinir lazım. Kolay olmadı tabii. Ama şimdi yaşadıklarımın ekmeğini yiyorum.
Peki, özel hayat?
- Her insanın olduğu gibi buhranlı dönemlerim oldu. Yalnız, sizi öldürmeyen şey bir şekilde güçlendiriyor.
En büyük buhran neydi?
- Ayrılıklar... İlişkilerimi çok yoğun yaşıyorum. Sevdiğim zaman bırakmak istemiyorum. Şimdiye kadar ayrılan taraf pek olmadım. Hep terkedildim
Aldattınız mı, aldatıldınız mı?
- Bir kere aldatıldım. Kendisi itiraf etmişti zaten. Ama hiç aldatmadım. Gönlünü başka bir insana kaptırdıysan birlikte olduğun kişiden ayrılmalısın. En ufak bir duygu kırıntısı bile aldatmaktır bence.
Eliz Sakuçoğlu ile 7 senedir birliktesiniz. Hiç mi gözü kaymaz insanın?
- Hayır. Gönül gözümü Eliz’e çevirmiş durumdayım.
Beyaz Show’da Megan Fox size iltifatlar yağdırırken bile mi?
- Hayır. O evli, benim de kız arkadaşım var. Ortada sadece iltifat vardı, flörtöz bir durum yoktu. Olsaydı o gün oradan Megan ile el ele ayrılırdık!
Bundan 10- 20 yıl sonra geçmişe dönüp baktığınızda “Herkes peşimdeydi ama ben hayatımı bir kadına adadım” diyerek pişman olur musunuz?
- Hiç bir zaman skorcu bir erkek olmadım. Beni seven ve arkamı yasladığım bir kadınla birlikteyim. Hayatta bundan büyük bir hazine yok.
Peki o zaman neden evlenmiyorsunuz?
- Evlenebiliriz, ayrılabiliriz. Kurnaz soruya cevabım bu. İlişkilerde iyi ve kötü günler olabilir. Gayet normal.
Evlenip boşandığınız doğru mu?
- Eliz’e ve ilişkime olan saygımdan cevap vermiyorum.
Ama gerçek değilse “Hayır” der geçerdiniz..
- İsteyen istediği gibi anlar. 7 yıldır Eliz’le birlikteyim ve hayatımızda bir sorun yok. Önemli olan bu.
Peki, çocuk?
- Çocuk sahibi olmaya ben hazırım ama Eliz henüz değil.
İş ve aşk... Her an, her zaman birliktesiniz. Bir noktadan sonra sıkmıyor mu?
- Aksine heyecan verici bir durum. Eliz, iş konusunda her şeyimi yapıyor. Stil danışmanım, menajerim... Çalışırken ilişkide birbirimizin görmediğimiz taraflarını görüyoruz. Fikir çatışmalarımız hep işle ilgili. Bu da özel hayatımıza olumlu yansıyor.
Evde muhasebeci kimdir? Kasa kimde?
- İşte de duygusal anlamda da hesabım kitabım yok. Toplama, çarpma, bölme sıfır. Kredi kartı şifremi bile hiç bilmedim.
Yarın size terk etmeye kalktı, diyelim...
- Canı sağolsun. Bütün servetimi alıp gitse de “helal olsun” derim. Para önceliğim değil. Her zaman kazanılır. Zaten Eliz de böyle bir şey yapmaz.
Sadece erkekler için de değil. İş hayatında hem başarılı, güzel o kadar çok kadın var ki...
Hayatta nereden, nasıl beslenirsiniz?
- Bu ara çok kitap okuyamıyorum ama fazlasıyla müzik dinliyorum. Tasavvuf, arabesk, caz, klasik bütün müzik türleri… Bu aralar sık sık Piston grubunu , Beethoven’ı, Mozart’ı dinliyorum.
Reklam filmi, televizyon, müzik… Dizilerde de oynar mısınız?
- Teklif geliyor ama zor. O başka bir şey. Bildiğim iş şarkıcılık. Belki ileride bir sinema olabilir. Mesleki olarak dağılmaktan yana değilim. O sektörde başarılı başka isimler var.
Halkbank’ın ‘Paraf’ reklamlarında oynamaya nasıl ikna oldunuz?
- Yaptığım müzik, yer aldığım kampanyayla örtüşüyor: Genç ve dinamik. Bu yüzden üzerinde çok düşünmedim. Reklamlar dizi tadında devam edecek.
30 yaş sonrası Murat Boz’un değişimi
Eskiden hayır diyemezdim. Doğru anda doğru zamanda verilen hayır cevapları bana çok şey kattı. Sakinleştim. Olaylara daha gerçekçi bakıyorum. Zor zamanlarda kendimi dizginliyorum, üzerine gitmiyorum. Şarkılardaki içeriğe ve söylemlere önem veriyorum.
Arkadaşlarım bir elin parmaklarını geçmez
İki kardeşiz. Abim Ali Boz’un kalemi çok kuvvetli. Kendisine blog açtı, yazılar yazmaya başladı. Benimle dost olmak zordur. Dostluklar, fedakarlık gerektirir. Karşınızdakine zaman ayırman lazım. Yoğun bir hayatım olduğu için bir elin parmaklarını geçmez.
“Bahar doğru çıkarmak üzere bir single hazırlığındayım. Ozan Çolakoğlu ile çalışıyorum. Şarkı için Nazan Öncel ve Sezen Aksu’nun kapısını tırmalıyorum”







KOCAELİ ÜNİVERSİTESİNİ TERCİH ETMELİMİYİM ?


                                 



Çok büyük hayallerle tercih ettiğim üniversiteden hiçde umduğum gibi memnun kalmadım. Yerleşkesi, ulaşımı, geçme notu, hocaları hatta fakülte yemekhane arası ulaşana kadar bitan düşübilir, dönerken de acıkabilirsiniz.

Ulaşım ızdırabı 
Bu kısım bana özgü bir ızdırap olabilir. İstanbul'dan gidip gelecekseniz aynı sıkıntı sizdede olacak. Sabah dersiniz olsun olmasn 6 buçukta kalkıp (bunada şükür neler duydum) 8 buçukta okuldasınız. Artık uyurmusun oturup ağlarmısın bilemiyorum. Size tavsiyem baştan evle anlaşıp burda kalın gitmeyin eve. Diğerleri sevinmesin yeni bsşlıyoruz.

Yerleşke ızdırabı
Okul bildiğiniz dağın tepesindedir. Çıkıp dolaşim gezelim görelim kısmını direk geçiyoruz zira kısa olacak 4 tane cafe isimli kantininiz var, bitti. Kışın ayak parmaklarınıza kadar donar, yazın enseniz yanar. Kar yağınca okula ulaşımın kesilmesine izin vermeyen belediye okula biz bakmıyoruz der gibi kapıda tuzlama biter kendine güvenen fakülteden yemekhaneye gider.

Geçme notu ızdırabı
65. Çok sert oldu ama öyle net. Çok acı çektirir. Deli gibi yemeden içmeden ders çalışırsınız vize finalde. Sonuç mu? Sonuç hüsran.. Seneye kaldı demeyi öğretir kocaeli.


Hocalarının ızdırabı
1 puanla 0.5 puanla kalan arkadasları olan biri olarak konuşuyorum; vicdansız la  bunlar. Benmi? Yok ben direk kalıyodum çok şükür.:) Bunlar öğrenci olmadan gelmişler oralara. Birkaç tanesi hariç uzak durun derim. İşini severek yapanları takdir etmek gerek. Ama çok nadir canına yandığım

Kısacası elle tutulur gözle görülür iyi tarafı yok. Sadece etrafta dolaşan mühendislikte adı geçer okul hurafesine aldandık geldik. Gelmeyin arkadaşım

İNSANLAR MAYMUNDAN GELDİYSE NEREYE GİDİYOR ?



      İnançlı birisi olmamı bir kenara bırakarak yazıyorum: hiçbir yere gitmiyor. Yerinde duruyor. Zaten söylediğiniz yerden de gelmedi. Gelse, geldiği yerde kimse kalmazdı.

ŞEREF MESELESİ TUTULMAYACAK MI?






     Heyecanla beklenen dizi Şeref Meselesi 1. bölüm ile ekrana geldi. Tanıtımları ve oyuncuları ile dikkatleri üzerine çeken Şeref Meselesi ilk bölümde beklentileri yarım bıraktı. Kerem Bursin ve Şükrü Özyıldız'ın başrolünde olduğu dizide Yasemin Allen ve Şükran Ovalı da yer alıyor.

Kötü bir başlangıç..

Kanal D'nin merakla beklenen dizisi Şeref Meselesi Pazar akşamı ilk bölümü ile ekrana geldi. Daha yayınlanmadan hayran kitlesini oluşturan dizi kötü bir başlangıç yaptı. Reyting sıralamasında Totalde 11. sırada olan Şeref Meselesi AB'de 3. olabildi.

Ayvalık’ta başlanan ve İstanbul’un Balat semtinde devam eden dizinin konusu şöyle;

Yiğit (Kerem Bürsin) ve Emir (Şükrü Özyıldız) iki kardeştir. Yiğit çekici, hovarda ve dışadönük bir gençken,Emir Yiğit'in aksine dış görünüşünden ziyade aklına güvenen, zeki ve çalışkan bir gençtir. Her ne kadar dünyaları zıt olsa da, birbirine çok bağlı bu iki kardeşin hayatları, dedelerinin ölümünün ardından İstanbul’a taşınmalarıyla başka bir yön alacaktır.

REAKSİYON DİZİSİNİN OĞUZU NEDEN ÜLKEYİ TERKETTİ?





Dizinin yeni yayınlanan fragmanında da İbrahim Çelikkol’un oynadığı Oğuz karakteri vuruluyor.


Reytinglerde beklenen sonuçları veremeyen dizide geçen hafta da başrol oyuncularından Nehir Erdoğan’ın canlandırdığı Yavuz Aslan’ın yeğeni Duygu öldürülmüş ve ünlü oyuncu diziye sürpriz bir şekilde veda etmişti. Star’ın yeni sezondaki en iddialı yapımı olan Reaksiyon, reytinglerde ilk sıralarda yer alamıyor. Dizi geçen haftaki bölümüyle de Total’de 18. olabilirken, AB grubunda ise 12. olmuştu Reaksiyon’nun bu hafta yayınlanacak olan bölümünde Fatih Paşalı’nın canlandırdığı Fazıl, Yavuz’un elne geçiyor ve ölerek diziye veda ediyor. Fatih Paşalı ile birlikte diziye veda bir diğer isim de Deniz Sarıbaş’ın canlandırdığı Avukat Zerrin karakteri olacak. Duygu’yu öldüren Yavuz’un baş düşmanı Deli İbrahim’in son kurbanı Avukat Zerrin olacak.


Duygu’nun öldürülmesinin ardından Zerrin’in öldürülmesi Yavuz’u çılgına çevirecek. Reaksiyon dizisinin bu haftaki bölümü aksiyon dolu olacak.

UEFA YILIN TAKIMINDA ARDA VAR MI?

    

    Atletico Madrid’de top koşturan Arda Turan, büyük bir onura layık görüldü.

    2011’den bu yana İspanya’nın önemli ekiplerinden Atletico Madrid’de top koşturan milli oyuncu Arda Turan, UEFA tarafından büyük bir onura layık görüldü.

    Arda, UEFA tarafından belirlenen Yılın 11’ine orta saha kategorisinden aday gösterildi.

    Atletico Madrid, geride kalan sezonda Şampiyonlar Ligi’nde final oynarken, İspanya Ligi’nde de şampiyonluğa ulaşmıştı. Bu başarılarda Arda Turan’ın payı büyüktü.

    Arda’nın rakipleri ise şunlar: Xabi Alonso, Angel Di Maria, James Rodriguez, Koke, Toni Kroos, Luka Modric, Paul Pogba, Ivan Rakitic, Marco Reus, Arjen Robben, Yaya Toure. 

FM 2015 OYNANMAYA DEĞER Mİ?





     Geçen seneki oyunların verdiği heyecanı, oynama azmini alıp götüren oyun. Neden götürüyor? Yok yok crush dump hatası değil. Bu oyunda bildiğin bilgisayarım kasıyor ve kendini kapatıyor. Fifa'da pes'te kasmazken sana ne oluyor birader? Özellikle milli takım aralarında bazı günleri geçmek işkence. Kaydede kaydede günleri atlıyorum. O zaman zar zor ıkına ıkına geçiyor o günü. Zaten oyunu kaydetmesi işkence gibi 10 dakikaya kaydediyor. Gerçekten benim şu oynadığım zamana normalde 2 sezon falan biterdi ben daha ilk sezonun aralık ayını görmüş değilim düşünün ne haldeyim. Diğer serilerde hiç böyle bir sorun yaşamamış biri olarak an itibariyle oynadığım en kötü seri. Çünkü doğru düzgün oynamama bile izin vermiyor sağolsunlar. Bilgisayarım kasacak bilgisayar olsa ona tamam ama öyle de değil. Derdi ne bu oyunun neden bu kadar ağır ilerliyor, geç kaydediyor, bilgisayarı kapatacak kadar napıyor bu kadar?

GALATASARAY BU SENE ŞAMPİYON OLUR MU?





     Futbol takımının yeniden yapılanması gerektiği apaçık ortada olan kulüp. Yama çalışmalarıyla düzelmeyeceği açık açık görünüyor. Takımın genelinde bir bitkinlik, bir çöküş var. En net örneği Muslera. Ruhmuş falan pek umursamam böyle şeyleri futbolda ama hakikaten bu takımda ruh muh kalmamış. Takımın en az yarısı yenilenmeli, şu ana kadar ne kadar vefalı davransam da selçuk da bu kesilmesi gereken oyuncular grubunun içinde. İskeletin bir kısmının korunması şartıyla 5-6 yeni oyuncu monte edilmeli ve takım tekrar o heyecanını kazanmalı. Ha bu ekonomik durumla olur mu bilemiyorum ama geciktire geciktire hastayı tamamen kaybedeceğiz. Bu sezon 4.yıldız nerdeyse şimdiden hayal oldu ama en azından önümüzdeki sezonları da kaybetmeyelim.

CANER ERKİN NASIL BİR İNSAN ?





     Yerli en yetenekli sol bek. Ama iş ahlakı konusunda notunu erciyesspor maçında yerde yatan futbolcuyu tekmelerken vermiştim. Yerde yatan adama aynı hareketi manisaspor forması giyse yapamaz mesela. Dün ismail kartal'a yaptığını başka bir hocaya yapamayacağı gibi.

     Caner erkin şu hareketi galatasaray forması giyip yapsa, fenerbahçeliler dahil herkes taşşak geçer. ama galatasaraylılar kıyıdan köşeden savunur.
Beşiktaş forması giyip yapsa, yine herkes taşşak geçer ama beşiktaşlılar kıyısından köşesinden savunur.
Trabzonspor forması giyip yapsa, yine taşşak malzemesi olur ama bizim taraftarlardan da savunan çıkar.

     Gökhan töre'yi bağrına basıyor lan tribünler. Adam kurtlar vadisi süleyman seba sezonu çeviriyor resmen futbolcunun ağzına silah dayamak, oda basmak falan. Camiasına da çok yakışıyor.

     Neyse gelelim caner'e. Bu hareketin tasvip edilir tarafı mı var? Futbol milyonlarca insan tarafından izleniyor. Bu kadar göz önünde olup bu denli fevri olmaya ne gerek var? Hırsmış.

     Bazen diyorum, şu avrupada neden böyle vakalar yok lan? Ne bileyim küfür yedi diye sahayı terk eden, saha içinde kafa kesme işareti yapan, otel odası basıp milli takımdan arkadaşına silah doğrultan falan. Neden yok? Niye bunlar sadece bizde oluyor ve halkın büyük çoğunluğu bunu normal karşılıyor? Burada kaybediyoruz.

     Kimsin arkadaş sen? Eşşek yüküyle para kazanıyorsun. Senin bir senede kazandığın parayı ömrü boyunca kazanamayan insanlar seni televizyonlarda izliyor, mutluluğunu oynadığın takımın galibiyetiyle arttıran insanların önünde şu hareketleri neden yaparsın?
Neymiş? Özür dilemiş. kimden? Hocasından.

türk futbolunu mahvettik hep beraber. Millet birbirine düşman oldu, tahammülü kalmadı.

Aferin lan caner erkin. Az bile yapıyorsun, ne de olsa her halükarda savunan birileri çıkacak devam et aslanım sen.

PES 2015 DE NE SORUNLARI VAR ?








     1080*1920'den düşük çözünürlükteki monitörlerde tam ekran oynanmayan, girildiği andan itibaren ekranın alt ve üst bölümüne siyah şeritler yerleştiren oyun.

      Pes'in eski serilerindeki settings bölümünde bu problemi gidermek için lb ayarı bulunuyormuş. lakin konami nedense 2015'e lb ayarını eklememiş. ya da eklemeyi unutmuş da olabilirler. herhalde yama falan çıkarıp durumu düzelteceklerdir diye düşünüyorum.

     Söz konusu problem nvidia kartların özelliklerinden ayar yapılarak kısmen de olsa giderilmekte. fakat gel gelelim bu kez de oyundaki netlik bozuluyor. yani sözün özü, oyunu tam ekran oynayabilmek için ya minimum 1080*1920 destekli monitörünüz olacak ya da konami'nin yama çıkarmasını bekleyeceksiniz.

24 Kasım 2014 Pazartesi

YAVUZ BİNGÖL KÜRTLERE HAYVAN MI DEDİ ?




    Davutoğlu'nun Tunceli Üniversitesindeki programına katılan ünlü türkücü alevi olmasına rahmen isminin neden Yavuz konduğunu açıkladı. 
 
    Ak parti ile ilgili Türkiyenin kangrenleşmiş sorunlarını ciddi olarak çözmeye çalışan tek parti şeklindeki söylemlerine kızan kürtlere hayvansınız dedi.

DÜNYADA KAÇ TANE BEYAZ ASLAN VAR ?




                



    Bembeyaz yelesi, beyaz tüyleri ve mavi gözleriyle türünün diğer üyelerine göre daha tehlikesiz olan Beyaz Aslanlar'dan dünyada sadece 30 adet kaldı.





Teşekkürler Muhammed Emin Uğurlu


Sizde yazdıklarınızın yayınlanmasını istiyorsanız dilek ve öneri kısmına yazabilirsiniz.

SAKIZ MİDEDE SİNDİRİLEBİLİR Mİ ?



                     



Hayır sakız sonsuza dek midede kalmaz. Sakız, yutulduğunda sindirilemez bir yiyecektir, fakat en geç üç gün içinde vücuttan atılır.




Teşekkürler Muhammed Emin Uğurlu

Sizde yazdıklarınızın yayınlanmasını istiyorsanız dilek ve öneri kısmına yazabilirsiniz.

HERKES EVİNDE KALSA SALGIN HASTALIKLAR BİTER Mİ ?



                                                   



     Evet. Küresel bir karantina grip salgınının sonu olabilir ancak tek bir kişinin bile dışarı çıkması virüsün yeniden yayılmasına neden olur.


Teşekkürler Muhammed Emin Uğurlu 
Sizde yazdıklarınızın yayınlanmasını istiyorsanız dilek talep kısmına yazabilirsiniz.

ARKA KOLTUKTA NEDEN ARABA TUTUYOR ?




                                




         Arkada oturunca ufuk çizgisi görülmüyor. Araç tutması, iç kulakta hareket algılanırken, gözlerden sabit olduğunuz bilgisinin gelmesi nedeniyle yaşanır. Yani arkada otururken, beyin aracın hareket ettiğini anlamaz ve böylece vücut dengesi bozulur.

Teşekkürler Muhammet Emin Uğurlu
Sizde yazdıklarınızın yayınlanmasını istiyorsanız dilek talep kısmına yazıp yollayabilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...